Steun ons en help Nederland vooruit

Trijntje van Es

Fractievoorzitter

Foto: Shannon Hoogendoorn

Single, één dochter. Thans D66-fractievoorzitter in de gemeenteraad, lid van de Drechtraad en lid van de Rekenkamercommissie. Eerder communicatieadviseur in het bedrijfsleven, freelance tekstschrijver en docent maatschappijleer. Studeerde Politicologie in Leiden en Journalistiek in Utrecht.

“Ik vind het belangrijk dat iedereen zich vrij en veilig voelt in Papendrecht en zichtbaar zichzelf kan zijn. Het sociaal-liberale geluid van D66 is belangrijk en hoort bij Papendrecht. Bij raadsbesluiten zorgen wij ervoor dat iedere inwoner wordt vertegenwoordigd en niet alleen mensen die zich het beste kunnen verwoorden, of mensen die de grootste mond hebben.”

Persoonlijke weetjes:

1. Het belangrijkste in de lokale politiek vind ik (los van standpunten)….:
Om samen met anderen ervoor te zorgen dat Papendrecht meebeweegt met de tijd en tegelijkertijd het goede in Papendrecht behouden blijft. Dat mensen die er wonen en werken het een fijne plek vinden om te zijn. Elk raadsbesluit neem ik met dat in mijn achterhoofd.

2. Het ergste in de lokale politiek vind ik (los van standpunten)…:
Het Tweede Kamertje spelen. We zijn gewoon inwoners die voor een tijdje namens iedereen bereid zijn het pad voor Papendrecht uit te stippelen, de stukken te lezen en de besluiten te nemen. Dat wordt weleens vergeten.

3. Boek:
Philip Roth – The Human Stain blijft favoriet. Recenter: De biografie Juliana door Jolande Withuis. De biografie Trump Revealed ligt al enige tijd te wachten om gelezen te worden.

4. Krant (op papier of digitaal):
Volkskrant en via Twitter vooral artikelen uit Amerikaanse kranten.

5. Film/Serie:
Via Netflix: af en toe binge watching, Scandinavische detectives, Breaking Bad en Docu’s.

6. Tv-programma:
Nieuwsuur en Buitenhof is vaste kost en verder wisselt het.
Nu: Zondag met Lubach en De Luizenmoeder.
Ik heb in het verlengde daarvan een suggestie voor de benaming van zeggenschap door onze inwoners: Participapendrecht (ja, inderdaad, met een participizza).

7. Jeugdserie:
Q & Q (een hele week wachten hoe het verder ging, ongelofelijk wat een spannende serie. Wat een slow living was dat!). En natuurlijk vergeet ik Pippi Langkous niet: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

8. Sport (om zelf te doen of te kijken):
Buiten: fietsen, binnen: fitness en om te kijken wintersporten, atletiek en de grote voetbaltoernooien.

9. Vakantiebestemming:
Domburg en grote steden

10. Gerecht:
Buiten de deur: liefst vis.

Uit de serie- selfies moeder en dochter.

Jan Terlouw en ik, nadat hij voor mijn dochter zijn boek Oorlogswinter heeft gesigneerd.

Meer van Trijntje van Es