Steun ons en help Nederland vooruit

Rens van Hal

Raadslid

Foto: Shannon Hoogendoorn

Gehuwd, twee kinderen. Thans D66-raadslid in de gemeenteraad. In zijn portefeuille bevindt zich onder andere Openbare ruimte, Maatschappelijk vastgoed en Onderwijs(huisvesting). Werkzaam als partner bij HWRK adviseert hij organisaties op het gebied van vastgoed, huisvesting en werkplekconcepten. Volgde MTS, Academie voor Beeldende Kunsten en post-hbo Vastgoed Management.

“Ik vind goed onderwijs in Papendrecht belangrijk. We wonen in een regio met bedrijven in de maritieme en luchtvaarttechniek, die zitten te springen om goed opgeleide mensen. Daar moet het onderwijs op aansluiten en mee samenwerken, zodat kinderen talenten kunnen ontwikkelen en worden voorbereid op een goede toekomst en interessant werk. Om dit te bereiken zijn nieuwe schoolgebouwen in het voortgezet onderwijs nodig.”

Persoonlijke weetjes

1. Het belangrijkste in de lokale politiek vind ik (los van standpunten)….:
De lokale politiek moet gaan over wat voor de inwoners van Papendrecht belangrijk is. De lokale overheid (de gemeente) moet er voor zorgen dat het in Papendrecht voor iedereen goed en prettig is om te wonen. Daarvoor moet er een gezond en duurzaam leefklimaat zijn en voldoende en goede voorzieningen zoals onder andere, parken, wegen, onderwijs, kinderopvang, sportaccommodaties, zwembad, theater. Daarnaast moet er een goed sociaal vangnet zijn voor als je het (even) niet alleen of zelf kan. Goed bestuur van de gemeente om de leefomgeving, voorzieningen en de financiën duurzaam op orde te houden is daarbij belangrijk.

2. Het ergste in de lokale politiek vind ik (los van standpunten)…:
Ongenuanceerde uitspraken en populisme. Uitspraken die worden gedaan om aandacht te krijgen in de pers en niet gebaseerd zijn op een visie of een goede onderbouwing. Deze populistische uitspraken leiden tot polarisatie en niet tot oplossingen en dat laatste hebben we vaak hard nodig.

3. Boek:
Hanya Yanagihara – Een klein leven

4. Krant (op papier of digitaal):
NRC Handelsblad

5. Film/Serie:
The green mile / House of Cards

6. Tv-programma:
Documentaires

7. Jeugdserie:
Floris

8. Sport (om zelf te doen of te kijken):
Hardlopen bij AVPassaat en bergen beklimmen.

9. Vakantiebestemming:
Alpen en Dolemieten

10. Gerecht:
Italiaans

Rens van Hal - P1050352

Meer van Rens van Hal