Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 29 augustus 2017

Trijntje van Es lijsttrekker D66 Papendrecht

Trijntje van Es is door de leden van D66 uit Papendrecht gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Zij volgt daarmee Joke Reuwer-Verheij op die in 2014 lijsttrekker was en nu wethouder is in Papendrecht.

“Ik ben vereerd dat de leden me het vertrouwen geven de lijst aan te voeren,” zegt van Es. “D66 heeft de afgelopen 7 jaar laten zien als coalitiepartij een belangrijke bijdrage te leveren aan Papendrecht. Om een fijne gemeente te blijven om te wonen, te werken en te recreëren moeten we blijven investeren, verbeteren en vernieuwen. Dat doen we als D66-fractie graag en met overtuiging. Ook na de verkiezingen van volgend jaar, als de inwoners van Papendrecht ons dat vertrouwen geven.”

Over haar persoonlijke motivatie zegt zij:
“Ik vind het belangrijk dat iedereen zich vrij en veilig voelt in Papendrecht en zichtbaar zichzelf kan zijn. Het sociaal-liberale geluid van D66 is belangrijk en hoort bij Papendrecht. Bij raadsbesluiten zorgen wij ervoor dat iedere inwoner wordt vertegenwoordigd en niet alleen mensen die zich het beste kunnen verwoorden, of mensen die de grootste mond hebben.”

Trijntje van Es is 53 jaar, woont sinds 35 jaar in Papendrecht, studeerde Journalistiek en Politicologie en is moeder van een dochter. Ze is sinds 2010 raadslid en fractievoorzitter van D66 Papendrecht, is lid van de Drechtraad en lid van de Rekenkamercommissie Papendrecht.