Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 8 februari 2017

Bord houdt herinnering aan Watersnoodramp levend

PAPENDRECHT – Woensdag 1 februari onthulden wethouder Joke Reuwer en bestuursleden
van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht een bord dat herinnert aan de watersnoodramp en de gevolgen in Papendrecht.

Op initiatief van Papendrechter Theo Viveen werd in 1993 in de bestrating van het Achterom een mozaïek gelegd dat aan de Watersnoodramp van 1953 herinnerde. In 2016 is het mozaïek verplaatst naar de Noordhoek, vlakbij de locatie waar de dijk in 1953 doorbrak. Deze plek was al gemarkeerd met een herdenkingszuil, het herinneringsbord is hier nu bij gekomen.

Het bord is mede mogelijk gemaakt door Stichting Dorpsbehoud Papendrecht en toont foto’s van de dijkdoorbraak in Papendrecht met een toelichtende tekst.
De wethouder en de bestuursleden van Dorpsbehoud onthulden het in het bijzijn van onder meer medewerkers van de gemeente Papendrecht en andere betrokkenen. Voorzitter Margré van Wijngaarden van de stichting blikte terug op de gebeurtenissen in 1953. Ze sprak de wens uit dat het bord en het mozaïek de herinneringen aan een belangrijk deel van de geschiedenis levend houden en legde met haar bestuur bloemen voor de twee dorpsgenoten die bij de watersnood om het leven kwamen.