Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 23 december 2016

Wethouder Joke Reuwer introduceert project Social Brokers

PAPENDRECHT – Zaterdag 17 december introduceerde wethouder Joke Reuwer het project Social Brokers tijdens de kerstmarkt in Papendrecht.

Wat houdt het project Social Brokers in?
Vanuit preventief Jeugdbeleid wordt geïnvesteerd in de bewustwording van jongeren en de mensen om hun heen, over de rol die zij hebben als eerste vangnet voor jongeren in de beantwoording van kleine (en grote) vragen en het bieden van een luisterend oor. De focus ligt op de contacten van jongeren in hun vrije tijd (bij-baantjes, sport, kerken). De gemeente hoopt hiermee het sociaal netwerk van jongeren te versterken.

Social Brokers voorkomen dat kleine problemen zomaar groter worden. Het zijn de vertrouwde mensen rondom jongeren ( familie, vrienden en bekenden), die nu ook al helpen en adviseren. Met het project Social Brokers versterken we het vertrouwde vangnet met slimme technologie.

Meer informatie kun je vinden op: http://socialbrokers.nl/